................................................................................................ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

~~

~~

Η Αρκαδία βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου. Συνορεύει στα βόρεια με το Νομό Αχαΐας, στα βορειοανατολικά με το νομό Κορινθίας, στα βόρεια και ανατολικά με το νομό Αργολίδας, στα νότια με το νομό Λακωνίας, στα νοτιοδυτικά με το νομό Μεσσηνίας και στα δυτικά με το νομό Ηλείας. Το ανατολικό του τμήμα έχει έξοδο στη θάλασσα, στον Αργολικό κόλπο και το Μυρτώο Πέλαγος.

Μέχρι το 1999 η Αρκαδία χωριζόταν διοικητικά σε τέσσερις επαρχίες Μαντινείας, Μεγαλοπόλεως, Γορτυνίας και Κυνουρίας.

Σημαντικές πόλεις του νομού είναι η πρωτεύουσα Τρίπολη (25.520 κατ.), η Μεγαλόπολη (5.135 κατ.), το Λεωνίδιο (3.249 κατ.), το Άστρος(2.674 κατ.), ο Τυρός (2.116 κατ.),το Λεβίδι (1.219 κατ.). Σε άνθηση βρίσκονται τα τελευταία χρόνια λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης οι κωμοπόλεις Δημητσάνα, Καρύταινα, Λαγκάδια, Ελληνικό, Ψάρι και Βυτίνα. Οι σημαντικότεροι λιμένες της Αρκαδίας είναι του Παραλίου Αστρους,του Τυρού και της Πλάκας Λεωνιδίου.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

AΡΚΑΔΙΑ

AΡΚΑΔΙΑ
ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Κοινωνία Αξιών: Πολιτική Παιδεία για πολιτική με γνώση
Η «κοινωνία αξιών» παρουσιάζει το φορέα πολιτικής παιδείας και έρευνας ακαδημία πολιτικής «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» ακριβώς 90 χρόνια μετά την εγκαθίδρυση της 2ης Ελληνικής Δημοκρατίας από τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, τον «πατέρα της Δημοκρατίας» και μαχητικό πρωτεργάτη του «κοινωνικού κέντρου». Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 26 Μαρτίου, στις 18:30, στο χώρο του Art Factory – Τεχνοστάσιο, Λαμίας 6 (κάθετος στην Πειραιώς), στον Ταύρο.

Η «ακαδημία πολιτικής» έχει ιδρυθεί και λειτουργεί με όραμα και απώτερο στόχο την αναμόρφωση της ευτελούς σημερινής πολιτικής ζωής και επιπλέον τον επαναπροσδιορισμό όλων των εννοιών-αξιών-αρετών που δίνουν ουσιαστικό νόημα στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου.
Κύριο μέλημα της «κοινωνίας αξιών» αποτελεί η ισχυρή θωράκιση των μελών της, μέσω της διαρκούς επιμόρφωσής τους, με πρότυπο το φωτεινό παράδειγμα του «εντίμως βιούντος», του «ειλικρινώς φθεγγομένου» και του «ευθαρσώς βουλευομένου», όπως η ιστορία έχει καταγράψει για το σπουδαίο πολιτικό άνδρα και «πατέρα της Δημοκρατίας» Αλέξανδρο Παπαναστασίου.
Στην παρουσίαση συμμετέχουν οι:
Δημήτρης Μπουραντάς, πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών”
Λίλη Γκίκα, υπεύθυνη της “ακαδημίας πολιτικής
Χρήστος Γκορίτσας, μέλος του Δ.Σ. της “ακαδημίας πολιτικής”: “Η πολιτική παρακαταθήκη του Αλέξανδρου Παπαναστασίου αδήριτη ανάγκη για τη σύγχρονη Δημοκρατία”
Χρύσανθος Τάσσης, Δρ.Πολιτικής Επιστήμης, διδάσκων στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης: “Ο ρόλος των κομμάτων σήμερα”
Μάριος Στρόφαλης, ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων: “Αναζητώντας την πολιτική μέσα απ’ τον πολιτισμό”
Τον συντονισμό θα κάνει ο Βασίλης Μπόκος, μέλος του Δ.Σ. της “ακαδημίας πολιτικής”.


Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει Διαδραστικό Εργαστήρι Δημοκρατίας με θέμα: «Πώς επιδρούν τα στερεότυπα στην πολιτική; Υπάρχει ορθολογισμός στην πολιτική;».

Δηλώσεις συμμετοχής: https://www.facebook.com/events/273010889541909/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου