................................................................................................ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

~~

~~

Η Αρκαδία βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου. Συνορεύει στα βόρεια με το Νομό Αχαΐας, στα βορειοανατολικά με το νομό Κορινθίας, στα βόρεια και ανατολικά με το νομό Αργολίδας, στα νότια με το νομό Λακωνίας, στα νοτιοδυτικά με το νομό Μεσσηνίας και στα δυτικά με το νομό Ηλείας. Το ανατολικό του τμήμα έχει έξοδο στη θάλασσα, στον Αργολικό κόλπο και το Μυρτώο Πέλαγος.

Μέχρι το 1999 η Αρκαδία χωριζόταν διοικητικά σε τέσσερις επαρχίες Μαντινείας, Μεγαλοπόλεως, Γορτυνίας και Κυνουρίας.

Σημαντικές πόλεις του νομού είναι η πρωτεύουσα Τρίπολη (25.520 κατ.), η Μεγαλόπολη (5.135 κατ.), το Λεωνίδιο (3.249 κατ.), το Άστρος(2.674 κατ.), ο Τυρός (2.116 κατ.),το Λεβίδι (1.219 κατ.). Σε άνθηση βρίσκονται τα τελευταία χρόνια λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης οι κωμοπόλεις Δημητσάνα, Καρύταινα, Λαγκάδια, Ελληνικό, Ψάρι και Βυτίνα. Οι σημαντικότεροι λιμένες της Αρκαδίας είναι του Παραλίου Αστρους,του Τυρού και της Πλάκας Λεωνιδίου.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

AΡΚΑΔΙΑ

AΡΚΑΔΙΑ
ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ημερίδα στην Τρίπολη: "Προσβασιμότητα για όλους - τουρισμός για όλους"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Ημερίδα με θέμα: "προσβασιμότητα για όλους - τουρισμός για όλους" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στην Τρίπολη.
Την ημερίδα διοργανώνει το επιστημονικό forum "Στο επίκεντρο ο άνθρωπος" και το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση των επιστημονικών προτάσεων για τα θέματα της προσβασιμότητας και του τουρισμού.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 (από τις 7 έως τις 8 το απόγευμα) θα δοθεί παράσταση σύγχρονου χορού με θέμα: "τα σώματα και οι λέξεις" στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ενώ το Σάββατο η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 9.45 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 13.30 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων ΜΗΤΙΣ του Κέντρου Αποκατάστασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους συμμετέχοντες θα παραχωρηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση αλλά και για αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Παναγιώτη Αλεξανδράκη στο τηλέφωνο 6992269969 ή με e - mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sto.epikentro.o.anthropos@gmail.com.
Το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ είναι μεγάλος χορηγός της ημερίδας αναλαμβάνοντας τη διαμονή, τη διατροφή των συνέδρων αλλά και τη φιλοξενία της ημερίδας στους σύγχρονους χώρους πολλαπλών χρήσεων που διαθέτει το Κέντρο (2o χλμ παλαιάς επ. οδού Τρίπολης - Τεγέας - Τρίπολη).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ενδιαφέρουσας ημερίδας που θα γίνει στην Τρίπολη είναι το εξής:


Παρασκευή

19:00 – 19.10: Καλωσόρισμα από τον υπεύθυνο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΚΑΑ "ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ" κ. Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο
Συντονισμός: κ. Μποζίνη Νατάσα, Δημοσιογράφος
Οργάνωση: κ. Διαμαντή Σόφη, Αρχαιολόγος
19.10 – 19:25: Τέχνη Ψυχολογία και αναπηρία
Κ. Χρύσα Καριεντίδου, Φοιτήτρια Ψυχολογίας, Μέλος της Ακαδημίας κλινικών Σπουδών της Αθήνας κ. Ανδρέας Κολίσογλου, Ψυχολόγος (www.psykapa.gr)
19:25 – 20:00: Χορευτική Παράσταση "Τα Σώματα και οι Λέξεις"


Σάββατο 

09:45 – 10:00: – Εγγραφές
Συντονισμός: κ. Μποζίνη Νατάσα, Δημοσιογράφος
Οργάνωση: κ. Διαμαντή Σόφη, Αρχαιολόγος
10:00 – 10:10: Καλωσόρισμα από την Πρόεδρο του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη
10:10 – 10:30: Χαιρετισμοί επισήμων
10:30 – 10:50: Ψυχοκοινωνικές προσεγγίσεις για την κατανόηση της αναπηρίας: 
Διευρύνοντας τις πεποιθήσεις για την αναπηρία Καθηγητής Αντώνης Κ. Τραυλός, Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
10:50 – 11:10: "Υιοθετώντας τον Σχεδιασμό για Όλους στις Ψηφιακές Υπηρεσίες της Τουριστικής Βιομηχανίας: Προκλήσεις - καλές πρακτικές - προοπτικές"
Δρ. Ιωάννης Μπασδέκης, Ινστιτούτο Πληροφορικής - Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, City, University of London
11:10 – 11:30: ’Ελληνικός Τουρισμός: Προσβάσιμος ή με Ειδικές Ανάγκες?
Δρ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, Προέδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Καθηγητής Τουριστικού Μάνατζμεντ
11.30 – 11.40: Διάλειμμα
11:40 – 12:00: Ο Τουρισμός για Όλους
κ. Παναγιώτης Αλεξανδράκης, Νομικός, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας
12:00 – 12:30: Μέσα μεταφοράς για όλους
Κ. Φώτης Μπίμπασης, Υποψήφιος Διδάκτωρ Μεταφρασιολογίας Φυσικές Επιστήμες για Τυφλούς, Μέλος ΔΣ Κέντρου Εκπαιδεύσεως κ Αποκαταστάσεως Τυφλών
12:20 – 12:50: Πώς θα κάνω την πόλη μου Προσβάσιμη
Κ. Γεράσιμος Ά. Φεσσιάν, Διοικητικός υπάλληλος Δ. Πατρέων, Συντονιστής έργου «ΠΑΤΡΑ 2020 - ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΠΟΛΗ»
12.50 – 13.00: Συμπεράσματα – Ανοιχτή συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου