................................................................................................ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

~~

~~

Η Αρκαδία βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου. Συνορεύει στα βόρεια με το Νομό Αχαΐας, στα βορειοανατολικά με το νομό Κορινθίας, στα βόρεια και ανατολικά με το νομό Αργολίδας, στα νότια με το νομό Λακωνίας, στα νοτιοδυτικά με το νομό Μεσσηνίας και στα δυτικά με το νομό Ηλείας. Το ανατολικό του τμήμα έχει έξοδο στη θάλασσα, στον Αργολικό κόλπο και το Μυρτώο Πέλαγος.

Μέχρι το 1999 η Αρκαδία χωριζόταν διοικητικά σε τέσσερις επαρχίες Μαντινείας, Μεγαλοπόλεως, Γορτυνίας και Κυνουρίας.

Σημαντικές πόλεις του νομού είναι η πρωτεύουσα Τρίπολη (25.520 κατ.), η Μεγαλόπολη (5.135 κατ.), το Λεωνίδιο (3.249 κατ.), το Άστρος(2.674 κατ.), ο Τυρός (2.116 κατ.),το Λεβίδι (1.219 κατ.). Σε άνθηση βρίσκονται τα τελευταία χρόνια λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης οι κωμοπόλεις Δημητσάνα, Καρύταινα, Λαγκάδια, Ελληνικό, Ψάρι και Βυτίνα. Οι σημαντικότεροι λιμένες της Αρκαδίας είναι του Παραλίου Αστρους,του Τυρού και της Πλάκας Λεωνιδίου.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

AΡΚΑΔΙΑ

AΡΚΑΔΙΑ
ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΑΝΑΔΑ.( Μόντρεαλ.) ΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΚΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΤΤΑΒΑΣ.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το ερχόμενο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 γίνεται ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Αρκάδων της πόλης της Οττάβας (Πρωτεύουσας του Καναδά). Ο χορός θα λάβει χώρα στο κοινοτικό κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας της Οττάβας. Το χορευτικό του Συλλόγου μας έχει προσκληθεί να εμφανιστεί εκεί κατά την διάρκεια της χοροεσπερίδας. Για τον λόγο αυτό το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να μισθώσει λεωφορείο (Πούλμαν) για την μετάβαση του χορευτικού μας Γκρουπ στην Οττάβα. 
Τα παιδιά μας θα συνοδεύσουν όλα σχεδόν τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και μέλη του Συλλόγου μας μέχρι να συμπληρωθούν όλες οι θέσεις στο Πούλμαν. Αυτό βέβαια γίνεται σε συνεργασία με το αδελφό σωματείο των Αρκάδων της Οττάβας,σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Με την ευκαιρία αυτή σας ανακοινώνω ότι ο δικός μας ετήσιος χορός θα γίνει σε ένα μήνα από τώρα. Δηλαδή 7 Μαρτίου στο πολυτελές Chateau Royal. Για τη βραδιά αυτή έρχονται από την Ελλάδα αποκληρωτικά για μας, οι: Τάκης Μπαλάσης (δημοτικό τραγούδι) και ο Κώστας Ζαφειρόπουλος (Κλαρίνο). Εννοείται φίλοι μου ότι θα ακολουθήσουν κι' άλλες ανακοινώσεις σχετικά με τον χορό μας... 
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Κώστας Καπετάνιος
Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία,& Ενημέρωση.

Φωτό: Το μεγάλο χορευτικό του Συλλόγου μας σε παλαιότερες εμφανίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου