................................................................................................ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

~~

~~

Η Αρκαδία βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου. Συνορεύει στα βόρεια με το Νομό Αχαΐας, στα βορειοανατολικά με το νομό Κορινθίας, στα βόρεια και ανατολικά με το νομό Αργολίδας, στα νότια με το νομό Λακωνίας, στα νοτιοδυτικά με το νομό Μεσσηνίας και στα δυτικά με το νομό Ηλείας. Το ανατολικό του τμήμα έχει έξοδο στη θάλασσα, στον Αργολικό κόλπο και το Μυρτώο Πέλαγος.

Μέχρι το 1999 η Αρκαδία χωριζόταν διοικητικά σε τέσσερις επαρχίες Μαντινείας, Μεγαλοπόλεως, Γορτυνίας και Κυνουρίας.

Σημαντικές πόλεις του νομού είναι η πρωτεύουσα Τρίπολη (25.520 κατ.), η Μεγαλόπολη (5.135 κατ.), το Λεωνίδιο (3.249 κατ.), το Άστρος(2.674 κατ.), ο Τυρός (2.116 κατ.),το Λεβίδι (1.219 κατ.). Σε άνθηση βρίσκονται τα τελευταία χρόνια λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης οι κωμοπόλεις Δημητσάνα, Καρύταινα, Λαγκάδια, Ελληνικό, Ψάρι και Βυτίνα. Οι σημαντικότεροι λιμένες της Αρκαδίας είναι του Παραλίου Αστρους,του Τυρού και της Πλάκας Λεωνιδίου.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

AΡΚΑΔΙΑ

AΡΚΑΔΙΑ
ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Πως μπορούμε να αναπτύξουμε τον Ορεινό Τουρισμό στην Eλλάδα;

  ΕΡΕΥΝΑ  

Πως μπορουμε να αναπτυξουμε τον Ορεινο Τουρισμο στην  Eλλαδα;
Πως μπορούμε να αναπτύξουμε τον Ορεινό Τουρισμό στην Eλλάδα;
Πώς μπορούμε να μετεξελίξουμε τα υπάρχοντα, 52 Ορειβατικά Καταφύγια (Ο.Κ) και 20 Χιονοδρομικά Κέντρα (Χ.Κ), σε Κέντρα Ορεινού Τουρισμού (Κ.Ο.Τ) 4 εποχών, με οικονομικά βιώσιμη λειτουργία, με σεβασμό στο περιβάλλον και με όφελος για την τοπική κοινωνία;
Ποιος είναι, τι επιθυμεί η «καρδιά», και τι το «μυαλό» του ενδιαφερόμενου για ορεινό τουρισμό;
Προς ποιες κατευθύνσεις θά' πρεπε να κινηθούν τα Κ.Ο.Τ για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν; 
.................................................................................
Προσκαλούμε όλους του φίλους να συμμετάσχουν στην προαναφερόμενη έρευνα στο πλαίσιο εκπόνησης διπλωματικής εργασίας μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π), και παρακαλούμε θερμά για την προσοχή και τον χρόνο σας. 
Είναι πολύτιμη η καταγραφή της μοναδικής προσωπικής σας άποψης, αφιερώνοντας περίπου 15 λεπτά για την ΑΝΩΝΥΜΗ συμπλήρωση του παρακάτω ερωτηματολογίου,


Παρακαλούμε επίσης, αν σας είναι εύκολο, για την προώθηση/διάδοση του ερωτηματολογίου στους φίλους σας, προκειμένου να υπάρξει ένα όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα στην έρευνά μας.
Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις/πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο φοιτητή Ε.Α.Π, στοpdrivas65@gmail.com.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΛΎ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΣΑΣ

_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου